Hoe werkt inloggen op Seoflow.nl met 2FA?

Gemaakt door Michael Lups, Gewijzigd op Di, 14 Mei om 2:18 PM op Michael Lups

Na aanmelden krijg je een inlog voor https://seoflowtool.nl/login/. Voor optimale veiligheid, maken we gebruik van 2FA. Dat werkt als volgt:

  1. Login op https://seoflowtool.nl/login/ met je e-mailadres en wachtwoord.
  2. Vervolgens wordt er om een eenmalige verificatiecode gevraagd. Deze wordt standaard naar je mailadres gestuurd. 


Verificatiecode via mail

Wanneer je je mail via een mailprogramma ophaalt van de server, dan kan het wat langer duren voordat je de verificatiecode ontvangt. Dat hangt af van je instellingen. Sneller is dan om op de mailserver in te loggen waar de mail direct op binnenkomt. 

Je kunt ook de mailserver instellingen opgeven in SEO Flow zodat de verificatiemail met je eigen mailserver naar jou wordt gestuurd. Dit doe je onder https://seoflowtool.nl/instellingen/ met de Mail Client Manual Settings die horen bij je mail. Op Webmail vind je deze bijvoorbeeld in de Webmail Home, onder “Configure Mail Client”. 

    • Geef de SMTP-host op, dit is doorgaans mail.domein.nl. 
    • Geef de SMTP-port op, dit is doorgaans 465 of 587. 
  • En geef vervolgens je e-mailadres met bijbehorend wachtwoord op. Klik op Opslaan en daarna op Verstuur Test Mail. Je krijgt een melding of het versturen is het gelukt, en daarna een testmail op je ingevulde mailadres. 

 

 

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving 


Verificatiecode via authenticator

Een tweede optie is om de verificatiecode via een authenticator app te creëren.  Dit stel je in via de account instellingen. Klik rechtsbovenin op je naam en klik op account, dit brengt je naar https://seoflowtool.nl/account/. Hier kun je kiezen voor 2FA: 

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zet deze op Google2FA en scan de QR code met je authenticator app op je smartphone. De code die je terugkrijgt van je app, vul je in op de site. Klik op opslaan. 

Let op:

  • De Authenticator app is gekoppeld aan je telefoon. Heb je daar geen toegang meer toe? Dan kun je ook niet meer inloggen. Stuur ons een berichtje als dat gebeurt.
  • Per ongeluk twee keer de site toegevoegd aan je lijst van apps en websites in Authenticator? Selecteer de app en je kunt rechtsboven met het prullenbakicoontje deze verwijderen. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren