Hoe kan ik snel veel links plaatsen?

Gemaakt door Michael Lups, Gewijzigd op Wed, 14 Feb 2024 om 12:05 PM op Michael Lups

Via Links kun je links per stuk plaatsen, maar je kunt ook links uit een tabel plakken of een .CSV-bestand uploaden. Hoe werkt dat?

Copy & Paste upload

1. Ga naar het SEO Flow Portal, Links, Copy & Paste upload.

2. Je ziet een groot wit blok. Hier kun je een tabel inplakken die je uit een e-mail of Excelbestand hebt gekopieerd.

3. Met de optie ‘Gekopieerde data bevat een header regel’ negeer je de eerste rij.

4. Met de optie ‘Regel bevat één waarde’ geef je aan dat elke rij maar één waarde bevat.

5. Klik op ‘Data Omzetten naar tabel’. Vervolgens kun je per kolom het type aangeven: Website, Anchor of Url.

6. Klik op opslaan. Je ziet vervolgens een tussenscherm. Kan alles goed worden geplaatst? Druk dan op uploaden. Je ziet per link de exacte registratiedatum verschijnen. Houd het tabblad open.

CSV-bestand

1. Download het CSV-template hier. Dit is een vast formaat waar SEO Flow mee werkt, andere formaten werken niet.

2. Vul het CSV-Template. De eerste rij wordt altijd genegeerd, de eerste kolom is voor de site/partner URL, de tweede kolom is voor de ankertekst, de derde kolom is voor de URL.

Je kunt tot 100 links per CSV-template plaatsen. Bewaar eventueel je templates en hernoem ze naar de persoon voor wie je ruilt, of de datum.

3. Upload het CSV-bestand hier via het SEO Flow Portal, Links, CSV uploaden.

Je krijgt eerst de mapping te zien in een tussenscherm:

4. Klik op uploaden en het plaatsen begint. Houdt het tabblad open. Je ziet per link of de plaatsing gelukt is met de registratiedatum.