Hoe houd ik mijn sites efficiënt bij?

Gemaakt door Michael Lups, Gewijzigd op Sun, 11 Feb 2024 om 01:33 PM op Michael Lups

Met meerdere sites heb je een bredere aanwezigheid op het internet en kun je ook specifieke niches uitgebreid toelichten. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt en je een manier hebt gevonden om snel kwalitatieve sites te bouwen, kan het rap gaan met je portfolio. Hier een aantal tips om het beheer van je sites te vergemakkelijken:

• Minimaliseer. Wat heb je nu echt nodig op een SEO site? Geen 20 plugins. Hier vind je ons lijstje met aanbevolen plugins.
  • Standaardiseer. Kies één CMS dat je door en door kent, zoals WordPress. Hanteer dezelfde plugins voor dezelfde functies.
  • Automatiseer. Laat je websites automatisch backups maken en bijwerken. Dit kun je instellen in Installatron of via een php script.
  • Monitor. Zet een monitor op een specifieke pagina, zoals je partnerpagina, die controleert of deze pagina live is. Een goede tip is Uptimerobot: gratis, per account 50 sites, mailt wanneer de site offline is.
  • Sorteer. Allerlei plugins en diensten houden je op de hoogte via mail. Zorg ervoor dat deze direct in je mailbox naar een aparte map gaan zodat je niet overspoeld wordt.
  • Uitbesteden. Overweeg het beheer van je netwerk uit te besteden aan een specialist zodat jij de focus kunt leggen op datgene waar je goed in bent: content, SEO, linkbuilding.

Zorg ervoor dat je technische problemen met je site snel oplost. Linkpartners zullen je anders polsen waar hun links gebleven zijn of zelfs terughoudend zijn met het aangaan van een linkruil.