Hoe plaats ik een blog volledig SEO proof?

Gemaakt door Michael Lups, Gewijzigd op Sun, 11 Feb 2024 om 01:33 PM op Michael Lups

Gastblogs plaatsen levert je niet alleen linkplaatsingen in ruil op, maar ook unieke, relevante content die interessant is voor Google. Plaats je ontvangen gastblogs daarom met wat extra aandacht zodat je er maximaal profijt uithaalt:

• Inclusief meta-description zodat Google deze niet zelf bij elkaar sprokkelt.
  • De bestandsnaam en alt tag relevant voor het blog.
  • Met extra afbeeldingen (en bijbehorende bestandsnamen en alt tags). Gebruik altijd rechtenvrije afbeelding en vermijdt Flickr.
  • Met interne links naar andere pagina’s (en vice versa). Een handige WordPress plugin daarvoor is Internal Link Juicer.
  • Zoek op YouTube een informatieve video op die verdieping geeft op het onderwerp. Dit zorgt voor een hogere time-on-page die Google opvat als een hogere relevantie.
  • In de juiste categorie en als je die gebruikt, met de juiste tags. Deze kun je op site weer inzetten om bezoekers naar de juiste bijbehorende onderwerpen te leiden.
  • En als je helemaal voor de SEO wilt gaan: gebruik een plugin als SEO Yoast of Rank Math en kijk of je meer groene bolletjes kunt scoren.
  • Check je oplevering. Ga naar de website, klik door naar blogs, klik op het blog, scroll volledig naar beneden. Zo vind je alle mogelijke fouten die kunnen ontstaan.